lauantai 21. toukokuuta 2016

#194 Pitkästä aikaa valvovan silmän alla

Tiistaina (10.5) päästiin taas pitkästä aikaa aloittamaan ohjatut treenit. Treeniryhmänä meillä on mölli 3-kisaavat ja valmentajana meillä on R, joka on tuttu virallisista kisoista ja muista seuran toiminnasta. Treenien alkuun käytiin lyhyesti lävitse mitä kesä tulee pitämään sisäällään ennen kuin siirryttiin itse radalle.

Ratana meillä toimi Anders Virtasen agilityrata 2012 vuodelta. Rata oli mukavan simppeli, mutta silti ei mikään läpihuutojuttu. Ensimmäinen pätkä meidän kohdalla oli 1-6 ja toinen 8-18. Ensimmäinen ongelma meillä meinasi olla heti lähdössä, sillä oma ajatukseni oli lähettää koira ns. kakkosen ylitse hakemalla se vastakädellä ja vaihtamalla kättä ennen kolmosta. Kuitenkin tällä tyylillä onnistuin lähettämään koiran aina väärään päähän putkea, joten vaihdettiin lähetys niin, että olin itse kakkosen edessä selkä radan ulkopuolelle päin ja lähetin koiranpuoleisella kädellä Paten matkaan, jolloin koira ohjautui oikeaan päähän putkea.

Loppupätkä sujuikin sitten melkein mallikkaasti, vaikka liikkuvat valssit ei ole bravuuri ja niihin pitäisikin kiinnittää paljon enemmän huomiota, tai sitten vain vähentää puolen askeleen verran vauhtia radalla, jotta valssin saisi sujumaan paremmin. Kepit sujuivat tällä radalla hyvin ja muutenkin rata sujui hyvin, paitsi kontaktit olivat meille toiset murheenkryynit, sillä ollaan periaatteessa nollapisteessä taas 2on2off:in opiskelussa.
esteiden välitykset heittävät todella paljon,
sillä en huomannut mitata niitä

Perjantaina (13.5) suunnattiin ensimmäistä kertaa tälle kesää omatoimitreeneihin kentälle ja ajatuksena oli tehdä pientä valmistelevaa treeniä sunnuntaille.


Varsinaista kunnon rataa ei taaskaan meillä ollut vaan sovelsin meille jonkinlaisen ratapätkän niillä esteillä mitä kentällä oli valmiina. Sainkin aikaan mukavan 11 esteen pätkän. 

Pätkä sujui ihan hyvin vaikkakin jonkin takia A:lla Pate on todella häiriöherkkä ja jos koira näkee jotain ollessaan A:n harjalla, voi olla varma että koira ei kolmannenkaan käskyn jälkeen ole tulossa alas. Onneksi tilannetta voi parantaa treenillä ja tätä ollaankin kyllä tekemässä paljon tulevaisuudessa.

Keppien kohdalla oli myös erinäistä säätöä, mutta syy taitaa kyllä olla meille vielä liian vaikeassa keppikulmassa. Tehtiinkin lopuksi suoraa keppilinjaa (hyppy - kepit - hyppy) ja saatiin homma pelaamaan ihan kivasti.




Lauantaina (14.5) käänsin auton nokan kohti Virtoja jossa osallistuttiin Paten kanssa VIPstoren järjestämään match show:hun x-rotuisten luokkaan. X-rotuisten luokassa oli ihan mukavasti koirakoita ja me päästiin kehään toisessa parissa.

Pate liikkui ihan hyvin, mutta jonkin takia taas pelkäsi tuomaria???? Tähän hommaan pitää saada tehtyä kyllä joku muutos, sillä ikinä ennemmin tätä ei ole tapahtunut. Saatiinkin Paten kanssa sininen nauha ja päästiin seuraamaan loppujen parien kisailua ennen kuin oli nauhakehän vuoro. Nauhakehässä meitä oli viisi koirakkoa ja neljä sijoittui ja meidät käteltiin sitten kehästä ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti