lauantai 14. toukokuuta 2016

#192 Sekametelisoppaa

13.4. Käytiin meidän ensimmäisissä näyttelyharkoissa. Meidän näyttelykokemus kun rajoittuu match show:ien kiertämiseen niin oli mukava päästä rennommin kokeilemaan menoa harkoissa. Pate oli todella hieno koiraeläin, vaikka pitkästä pöydällä seisomis tauosta johtuen pöytä on vähän jännittävä juttu.

15.4. Oli meidän toiseksi viimeiset rallytreenit talvikaudelle. Juicen kanssa sujui nämä treenit paremmin kuin viimeksi ja Paten kohdalla ei sitten taas sujunutkaan mikään...

17.4 suunnattiin taas Emma Riihon oppiin.
 

Rata oli sopivan vaativa ja itselleni plussaa oli se, että radalla oli A. Ykköskakkos välissä oli heti ensimmäinen ongelma, kun en saanut itseäni tarpeeksi ajoissa alussa liikkeelle jotta oltaisiin selvitty siistimmin matkaan. Kuitenkin muutaman toiston jälkeen saatiin akka liikkeelle tarpeeksi nopeasti jotta rata saatiin sujumaan. Seuraava ongelmapaikka oli 6-7 väli jota ei piirroksessa näy oikeassa kohdassa. En meinannut aluksi keretä kääntämään Patea tarpeeksi kuutoshypyltä seiskaputkeen, minkä takia koira teki ylimääräisen kaaren. Loppupeleissä koira alkoi kääntymään tarpeeksi nopeasti ja päästiin jatkamaan rataa.

Pate oli taas vaihteeksi niin kiinni mun kädessä, jotta 10-11 välissä missä olisi taas kaivattu koiralta putkeen irtoamista, juoksin melkein koko ajan koiran päälle kun Pate ei irronnut milliäkään. Lopulta saatiin koira irtoamaan jotenkin ja päästiin jatkamaan matkaa. A:lle yllättäen stopattiinkin käskystä ja päästiin jatkamaan rataa aina 19 hypylle (piirroksessa 18) asti.

Tähän kohtaan oli ajatuksena tehdä takaaleikkaus, mutta irtoamisongelmien takia ei onnistuttu asiassa kovinkaan mainiosti, sillä jos koira irtosi niin juuri hypyn edessä loppuikin sitten usko asiaan ja kierrettiin takaisin. Kunnon käskyttämisellä saatiinkin sitten koira ylitse esteestä ja päästiin jatkamaa matkaa kohti loppua.

22.04. olikin sitten kauden päätös rallytreenit. Viimeisissä treeneissä muisteltiin täyskäännöstä vasemmalle sekä kokeiltiin merkille lähetystä ja luokse kutsua sekä sarjahyppyä. Paten kanssa saatiinkin taas muistella kuuntelemista sekä rauhallista toimintaa, kun taas Juicen kanssa homma toimi kuin rasvattu ja pikkukoira alkoi tarjoamaan samalaista seuruuta, kuin mitä ollaan totuttu näkemään kotona.

Juicen kanssa irtoamistehtävä meinasi olla vaikea, sillä Juice vain vahtasi mun käsiä, mutta kun otettiin tehtävään mukaan pallo, saatiin pikkuinen irtoamaan merkille vähän paremmin. Myös estehyppy meni Juicelta hyvin, vaikka ei olla taas pitkään aikaan tehty pojan kanssa agilityä.

Paten kanssa saikin olla oikeastaan ohjaamatta jotta koiran sai toimimaan edes jotenkin. Ehkä meillä taas alkaa sujumaan rallytokoilukin kun päästään pihakentälle ja saadaan vähän uusia maisemia harrastamiseen.

23.04. lähdettiin taas pitkästä aikaa valloittamaan match show kehiä. Käytiin aloittelemassa reilun vuoden jälkeen mätsäröintiä Ilmajoella riistavallilla ja ilmoitin Paten x-rotuisten luokkaan. Luokassa oli 8 koirakkoa ja me kisattiin numerolla 3.

Parikehässä Pate jonkin takia pelkäsi tuomaria ja saatiinkin tämän vuoksi sininen nauha. Kehä oli todella nopeasti ohitse, sillä yleensä kehässä on saanut seisotella koiraa pitkiäkin aikoja. Nauhakehässä sijoituttiinkin sijalle 2/4, joten ihan hyvä reissu ja mukava alku mätsäröinneille pitkän ajan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti