tiistai 10. toukokuuta 2016

#191 Rallyä, epiksiä ja virallisia

Postaus tulee olemaan sekametelisoppa reilun viikon treeneistä ja kisoista joten pahoittelen jo valmiiksi!

Aprillipäivänä suunnattiin molempien poikien kanssa rallytoko treeneihin. Tehtiin näissä treeneissä AVO luokan juttuja ja Juicen kanssa vain tutustuttiin osaksi halliin ja kokeiltiin muutaman kyltin suorittamista. Kyltit sujuivat hyvin vaikka pientä jännittikin hirveästi.

Paten kanssa homma sujui hyvin ja pojan seuruu oli taas askeleen parempaa.

Saman viikon sunnuntaina (3.4) suunnattiin Paten kanssa hallille Lakkelaisten epiksiin. Suurena tavoitteena oli startata kolme rataa, mutta loppupeleissä päätettiin kaikkien mielenterveyttä säästääkseen jättää leikki toisen radan jälkeen.

Molemmilla radoilla Pate rallaili vain omia teitään eikä oikestaan kuunnellut ollenkaan mun ohjausta, joten lopputuloksena ekalta radalta kolmanneksiviimeiseltä esteeltä HYL ja toiselta radalta myös HYL.

6.4 palattiin taas treenien pariin pörssitreenien merkeissä ja tehtiinkin ns. tekniikka treeniä. Aloitettiin treenit ottamalla keppejä muutamaan otteeseen jotta saatiin taas kepittelyn rytmi haltuun. Kepeiltä siirryttiin putki-kepit tehtävään. Kun saatiin tämä tehtävä onnistumaan otettiin muutaman kerran  pussia josta vaihdettiin tehtäväksi putki-pussi. Muutamaan otteeseen Pate vaihtoi putkelta suuntaa kepeille ja sainkin olla tarkkana että sain koiran jatkamaan oikeaan suuntaan putken jälkeen.

Aloilteltiin myös näissä treeneissä opettelemaan taas kunnolla keinua, jota ollaan viimeksi tehty vuonna 2014. Saatiinkin meidän keinu onnistumaan oletettua paremmin kun R hidasti keinun laskeutumista kädellään eikä Pate koko aikaa viitsinyt rynnätä esteen lävitse. Lopputreeneissä otettiinkin sitten rengasta muutamaan otteeseen ja viimeisille kerroille otettiin mukaan myös putki.
Ratapiirros

Nämä olivatkin hyvät "preppi" treenit sunnuntain kisoihin.

8.4. pakattiin taas pojat autoon ja suunnattiin hallille rallytreeneihin. Juicen kanssa sujui homma jo vähän paremmin ja saatiinkin onnistumisia aikaan. Paten kanssa jatkettiin tasaista suoritusta ja keskityttiin taas osaksi vahvistamaan vasemmanpuolen seuruuta.

10.4 suunnattiinkin sitten aamusta auton nokka kohti maalahtea ja meidän ensimmäisiä virallisia agilitykilpailuja. Startattiin ykkösluokan hyppyradalla jossa tuomarina oli Sari Mikkilä.

Oman jännityksen vuoksi en saanut Pate pysymään lähdössä ja koira kävikin tekemässä kunniakierroksen josta napattiin ensimmäinen K. Seuraavat kaksi K:ta napattiin kepeiltä, joihin ensimmäinen ohjaus oli todella huono ja jännityksen takia uusintakin meni pipariksi, joten lopputulemana meillä tältä radalta HYL.

Rata oli kuitenkin ihan sujuvan oloinen, joten kunhan saadaan vain vielä enemmän kisarutiinia alle, niin varmasti aletaan myös joskus saamaan tuloksiakin, vaikka ne olisi sitten kaamealla yliajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti