lauantai 23. huhtikuuta 2016

#186 Valmentautumista viimeinkin

Helmikuussa osallistuttiin viimeinkin elämämme ensimmäiseen agilityvalmennukseen.

 Valmentajaksi meille saapui Emma Riiho ja hän oli valmistanut juuri sopivan radan.

Rataan sisältyi 17 estettä ja plussaa ainakin omien tarpeiden mukaan sai A-este, sillä kontaktit ovat yhdet meidän "murhe" esteistä sillä olen tainnut antaa Paten lipsua ihan liikaa siitä että miten hyvin sinne kontaktiasentoon stopataankaan.

 

Radan alkuun käytin ihmisnuolta, jossa itse piti pitää huolta että ei jää ykköshypyn siivekkeen taakse piiloon, sillä esteet olivat juuri sopivasti lomittain että itse jäi kakkosen takana helposti piiloon. Kuutos-seiska väli oli meidän seuraava murheenkryyni. Aluksi yritin jotain päällejuoksun(?) tapaista ohajusräpellystä, mutta se ei oikein toiminut joten kokeiltiin ihan vain kääntöä.

Käännössä oma liikkeeni pääsi loppumaan liian ajoissa, joten Pate ei irronnutkaan seiskaputkelle joten viimeisenä keinona kokeiltiin valssia kutos-seiska väliin. Valssi toimikin väliin paljon paremmin ja saatiin jatkettua rataa. 8-11 välillä meinasi olla Paten kanssa vähän käännös ongelmia, sillä koira kyllä kääntyi oikeaan suuntaan, mutta käännökset olisivat saaneet olla ehkä hieman skarpimpia, sekä 10-11 välillä koira yleensä pääsi karkaamaan 14 hypylle sen sijaan että Pate olisi kääntynyt tiukasti A:lle.

Saatiin kuitenkin homma toimimaan jotenkin ja päästiinkin rata pariin otteeseen suhteellisen kunnialla lävitse.


Videosta kiitos H!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti