lauantai 2. tammikuuta 2016

#154 DogBig

Marraskuun loppupuolella meille oli LAKKElla järjestetty dogbig tunti. Tunnin meille veti DogBig:in kehittäjä ja mielenkiinnolla lähdettiin tunnille vaikka tiesin että meidän kohdalla hommasta ei taida tulla mitään kun mamman spanieli on ylirakastava eläin.

Tunti aloitettiin kyykyillä ja ensin koiran piti vain istua ja kun ihminen tekee tehtävää. Tämän jälkeen otettiin koira mukaan niin, että kun itse meni alas, koiran piti mennä maahan ja kun itse nousee koiran tulisi nousta istumaan. Tehtävä onnistui meillä ihan kohtalaisesti ja saatiin muutama suhteellisen onnistunut kerta aikaan.

Kyykyistä siirryttiin istumaan nousuihin joita tehtiin ensin ilman koiraa ja lopuksi kiran kanssa niin että riippuen koiran koosta otettiin koira mukaan ns. makamaan omistajan pälle samalla kun tehtiin istumaannousuja.

Näiden tehtävien jälken jakauduttiin pareihin ja toinen koira pääsi huilaamaan. Vuorotellen toisen koiran kanssa tehtiin lankkua jolloin koiran piti ryömiä toisen ihmisen alitse. Muutaman toiston jälkeen nostettiin jalat seinävasten ja koiran piti mennä alta.

Yhtenä tehtävänä oli myös antaa koiralle käsky "selkä" ja koira tuli tällöin mennä seisomaan toisen selkään ja pysyä siellä noin 10 sekuntia. Tehtävä aloitettiin niin että toinen makasi aluksi vain maassa ja siitä hiljalleen noustiin ensin lankkuun ja lopuksi tehtiin naisten punnerruksia.

Tunnin aikana ohjaajat kävivät lävitse myös koiran ravin ja käynnin tekniikkaa.

Tunti oli mielenkiintoinen ja sellaiselle osallistuisi mieluusti uudestaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti