lauantai 10. lokakuuta 2015

#130 Uusia temppuja opettelemassa

Näin uutena harrastajana, tuntuu että monesti saa agilityssä semmoisiakin ihmettelyjä aikaan radoista mitä meille treeneissä rakennetaan jotta tuntuu että miten tuollaisia tulisi osata edes ohjata, mutta kuitenkin aina ohjaaminen onnistuu, vaikka akan aivot meinaavatkin muuta.

 

Syyskuun ekoissa treeneissä tehtiin edeltävänä viikonloppuna ollutta rataa. Saatiin sen verran armoa, että meidän tarvitsi opetella vain 1-10 pätkä. Tämäkin pätkä laitettiin vielä osiin ja tehtiin aluksi vain 1-3 pätkää ja sen sujuttua jatkettiin aina tuonne esteelle 10 asti.

Helpotettiin meille alkua niin, että lähetin Paten putkeen sen edestä enkä putken takaa, mistä lähetys olisi oikeasti pitänyt tapahtua. Putkella piti odottaa toisessa päässä hetken että saa merkattua koiralle missä itse menee ja siitä juosta hypylle numero kolme merkkaamaan se ja valssaamaan itsensä toiselle puolelle, josta jatkettiin neloselle joka oli takaakierto ja siitä pimeän putkikulman kautta koira putkeen ja itse putken takaa kutosen taakse josta merkkaus kutoselle ja liikkeelle kohti seiskaputkea. Kasieste käytiin vain merkkaamassa jonka jälkeen ns. lentokoneena kääntyminen ja ohjaus ysille ja kympille joka oli takaakierto.

Muutama kohta meinasi olla ohjaajalle vaikea, kuin ei meinannut millään tajuta sitä, mihin suuntaan sitä pitäisi itse kääntyä että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, mutta kunhan saatiin akkakin kartalle homma toimi aika kivasti ja päästiin jopa sulavasti jatkamaan koko kymmenen esteen ratapätkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti