tiistai 16. kesäkuuta 2015

#97 Naksuttelua

Koska treenisuunnitelmat muuttuivat lennosta, eikä päästykään Paten kanssa treenaamaan agilityä, nappasin kameran ja jalustan matkaani ja lähdin treenailemaan naksutinta.

Naksuttimen käyttö on minulle ihan uutta, joten hiljalleen treenaillaan sen käyttöä jotta mahdollisesti joskus saataisiin naksuttimesta meille palkka vaihtoehto namien ja lelun lisäksi.

Naksuttelin Patelle tänään kahteen otteeseen ja ensimmäisestä videosta en saanut oikeastaan mitään materiaalia pelastettua joten vain toisesta kerrasta on jotain materiaaliakin.

 

Meidän naksutin ei mikään maailman paras ole, mutta se toimii ainakin näin alussa, ellen sitten keksi miten tuon naksutus osan saisi vähän paremmaksi.

Videolla välillä palkkaan vain naksulla, mutta pelkkiä naksupalkkauksia otettiin aina satunaisesti yksitellen, joten montaa niitä ei näihin treeneihin sisällytetty.

2 kommenttia:

  1. Hei,

    Kiva blogi :) Saatan jopa jäädä seuraamaan. Mutta miksi haluat tehdä naksuttimesta palkan, kuten lelusta ja namista? Eikö koiran pitäisi hyötyä palkasta, jotta se olisi palkka? Ruoka on selkeä hyödyke, kuten lelu/leikkikin, mutta mitä koirasi hyötyy naksahduksen äänen kuulemisesta? Naksahdus ei mene oikein edes sosiaaliseksi palkaksi, kuten kehut, sillä siitä puuttuu koko sosiaalisuus-osuus.

    Itse olen tottunut käyttämään naksutinta kehun tilalla merkitsemään koiralle, mistä toiminnosta palkka maksetaan. Naksutin itsessään ei ole palkka, vaan mahdollisuus merkata palkkaukseen johtava toiminta tarkemmin, kuin kehu. Naksutin on erinomainen väline koulutuksessa ja sopii aksaankin hyvin, mutta mieti tarkkaan, miten sitä käytät :) Tämä tosin on vain minun mielipiteeni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä naksuttelu on niin pientä että se tapahtuu ns. osapalkkana (naksu-nami) ja koska itse en tunne naksuttelua niin hyvin niin uskon että siihen se meillä jääkin ja esim. tällä hetkellä ainut missä naksutin on aktiivisessa käytössä niin rengastreeneissä.

      Poista