maanantai 8. kesäkuuta 2015

#95 LAKKE Jäsenkatselmus

Käytiin 18.5. Paten kanssa Lakeuden Kennelkerhon Agility jaoston jäsenkatselmuksessa. Huomasin jäsenkatselmuksen tulemisen liian myöhään, mutta onneksi päästiin mukaan katselmukseen.

Sovittiin isäni kanssa niin, että hän tuo Paten äitilleni, josta saatiin sitten koiran kanssa kävellä rauhassa tuonne kentälle. Äitiltä kentälle tulee noin kolme kilometriä kävelyä, joten siinä saa hyvän alkulenkin, kun matkassa menee noin 10-15 minuuttia reittivalinnasta riippuen.

Aluksi kaikki odottelivat kentän ulkopuolella katselmuksen alkua. Kun meidät päästettiin kentälle, muodostettiin katselmuslaisten kesken puolikaari. Puolikaaressa ohjaaja kiersi jokaisen koirakon tykönä ja kysyi ohjaajan ja koiran nimen sekä koiran iän ja rapsutteli koiria.

Kun kaikki oli käyty lävitse, siirryttiin seuraavaan osioon, joka oli paikalla oleminen ja luoksetulo. Kaikki koirakot siirtyi riviin kentän keskelle, niin että jokaisella koirakolla oli hyvin tilaa ympärillään, eikä reunimmaisten tarvinnut olla kiinni aidoissa.

Vuorotelleen jokainen laittoi koiran ilman remmeä istumaan omalle paikalleen ja peruutti muutaman metrin, niin että koiran tuli jäädä odottamaan paikalleen. Koiran tuli istua muutaman sekunnin ajan paikallaan ennen kuin omistajalle annettiin lupa käskeä koiraa luokse. Meillä tuo tehtävä onnistui yllättävän hyvin ja Pate jopa istui paikoillaan melkein jopa tarpeeksi pitkään.

Tämän jälkeen siirryttiin koirakujaan niin, että aina vastakkain oli yksi koirakko. Vuorotelleen jokainen kulki kujan läpi ja koiran tuli kiinnittää huomionsa vain ohjaajaan eikä koiran saanut haukkua tai vetää toisten koirien pariin. Koiran huomion sai kiinnittää itseensä kujaa suorittaessa että sitten kujana seistessä.

Kujan jälkeen siirryttiin ulos kentältä ja aina yksi koirakko kerrallaan mentiin takaisin kentälle jossa lyhyen ajan tuli leikittää tai treenata koiraa, ihan samalla tapaa kuin kotona tekisi. Koiran tuli olla irti tässä osassa.

Paten kanssa homma sujui suhteellisen hyvin aina siihen asti kunnes heitin narulelun koiralle noudettavaksi. Patelta löytyy jonkintakia parikin narulelua joista toinen on meillä treenileluna ja toinen on sitten ihan vain kotoleluna. Tämä ei siltikään vähennä narulelun hienoutta, vaan aina kun Patea palkkaa lelulla voi vain huomata miten koiran kierrokset nousevat nollasta sataan sekuneissa. Nytkin tuo sama tapahtui ja heti kun Pate pääsi lelun työ, rupesi koira vetämään heti sellaistakin kunniakierrosta, että mietin jo miten saan koiran kiinni.

Kuitenkin muutaman kierroksen jälkeen sain Paten taas kiinni ja päästiin päästämään seuraava koirakko töihin.

Kun kaikki koirakot olivat käyneet leikkimässä, palattiin vielä hetkeksi kentälle ja muodostettiin uudestaan koirakuja, sillä eräällä osallistujalla oli juoksuaika, joten lopuksi oli sitten juoksuisen vuoro suorittaa koirakuja.

Kotiin päästyä alkoikin sitten jännittäminen että päästäänkö ryhmään vai ei.

Tietoa saikin odottaa pitkään, mutta viimein torstaina 21.5 löytyi mailista viesti otsikolla: TERVETULOA TREENIRYHMÄÄN!

Aluksi olin ihan varma, että ei päästä ryhmään, mutta päättäjät olivat päättäneet ottaa kaikki koirakot mukaan, joten meistä tuli kaksi viiden koirakon ryhmää. Paten kanssa me päädyimme myöhäisempään ryhmään.


Ennenkuin siirrytään kentälle, oli meillä maanantaina tunninmittainen luento. Tuon tunnin aikana käytiin läpi yleisesti seuraa ja sen historiaa sekä vähän agilitystäkin.

Ennen kurrsin alkua meidän pitää maksaa kurssi- & jäsenmaksu sekä hankkia lisenssi. Lisenssi onkin jo hankittuna, joten nyt vain vielä kurssi- & jäsenmaksun maksaminen ja ollaan valmiita treenaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti