sunnuntai 5. tammikuuta 2014

#30 Kadehtiminen

Ollaan huomattu Patesta se että koira kadehtii jos kiinnitän huomioni vaikka kissaan ja otan kissan syliin ja rapsuttelen sitä. Käytöstä esiintyy myös äitin kohdalla, mutta silloin reaktio ei ole niin vahva kuin minun kohdallani.

Tämä käytös on todella inhottavaa ja epämiellyttävää sillä koira hyppää valehtelematta noin metrin - metri kahdenkymmenen sentin korkeuteen ja välillä saa pelätä että kissa ja koira ei ala tappelemaan silloin kun kissa on minulla sylissä.

Aina ei edes kissan tarvitse olla minulla sylissä, vaan jos kissa istuskelee sohvan karmilla ja rapsuttelen kissaa, on sekin maailman loppu ja alkaa kauhea murina haukku show. Yleensä tilanne ratkeaa sillä että kissa lähtee pois, mutta ei tämä ole mitään miellyttävää minulle, sillä haluaisin pitää hellittely hetkiä myös kissojen kanssa.

Muuten koira ei välitä kissoista mitään, eikä tuo pösilö edes puollusta ruokaansa pikkukissalta. En tiedä mitä tälle käytökselle voisi tehdä vai pitääkö vain tehdä koko ajan tälläisiä siedätys harjoituksia jotta saataisiin käytös hiljalleen pois...

Olisiko jollain jotain neuvoja millä voitaisiin lähteä treenaamaan epämiellyttävää käytöstä pois?

// Korjataas yllä olevaa tekstiä sen verran, että käytöstä ilmenee oman kissani ja kanin kohdalla, ei molempien kissojen.

We have noticed that Pate is very competitive agains cats. If I take cat on my lap and keep my intetion into it he starts to jump and tries to bite cats. It's not nice because Pate jumps about one meter to one meter and twenty centimeter into the air when I have to fear that is cat and dog going to fight while cat is on my lap.

All the times I eaven don't have to have cat on my lap but it's enough to give some kind of attention to the cat and not to dog. Otherwise Pate doesn't notice cats and that idiot doesn't eaven understand to defend his food. I'm not sure what I supposed to do to about it because it would be nice to have cuddle moments whit cat's as well.

Does some one has some advices for me?

//Okey lets edit the text bit. This behaviour is only with my own cat not our smaller cat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti